Hart van s'-Gravenzande
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Het centrum van ’s-Gravenzande ondergaat een ware metamorfose. De winkels van de Koningswerf en de Gravenhof zijn gesloopt en hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw. Enkele historische panden aan het Marktplein en de Langestraat worden herontwikkeld en gerenoveerd. Ook is er een nieuwe winkelstraat: de Graaf Willem II straat, waardoor je echt 'een rondje door de stad' kunt lopen. Je woont hier heerlijk rustig, maar toch middenin het centrum.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Er gaan geen treinen richting ’s-Gravenzande, maar er vertrekken wel bussen. Bus 31 doet er 12 minuten over om Monster te bereiken en stopt vervolgens na 18 minuten in Naaldwijk. Zin om de ferry naar Harwich te nemen? Bus 35 brengt je in een kwartier naar de haven van Hoek van Holland.

Waar kan ik informatie vinden over 's-Gravenzande?

Op de gemeentewebsite kun je meer informatie over 's-Gravenzande vinden.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in 's-Gravenzande?

Er zijn maar liefst 7 basisscholen in 's-Gravenzande en twee vestigingen van Interconfessionele Scholengroep Westland voor voortgezet onderwijs. Alles op loop- of fietsafstand van het Hart van 's-Gravenzande.

Welke sportvoorzieningen zijn er in 's-Gravenzande?

Er zijn genoeg sportverenigingen en diverse sportscholen in 's-Gravenzande. Het strand is natuurlijk ook ideaal voor wandelingen of hardlopen en ook fietspaden zijn er genoeg in de omgeving.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Het Hart van 's-Gravenzande wordt in het centrum van 's-Gravenzande gebouwd. Je komt dus middenin een bestaande buurt met winkels en horeca die reeds aanwezig is te wonen. Het project zelf omvat zelfs een compleet eigen winkelcentrum.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

De omliggende bebouwing is reeds aanwezig. Doordat het project in een bestaand stadscentrum gebouwd wordt, kom je straks te wonen in een bestaande buurt voorzien van alle voorzieningen die er nu ook al zijn. Het plan ligt tussen het Marktplein - Langestraat - Pompe van Meerdervoortstraat en Van de Kasteelestraat. 

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op helaas niet meer inschrijven als belangstellende. Op dit moment zijn alle appartementen verkocht. Er komt geen nieuwe fase meer in de verkoop.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Er worden in totaal 89 (daktuin)appartement en penthouses gebouwd in het Hart van 's-Gravenzande.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Er komen geen huurwoningen in Hart van 's-Gravenzande.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Lees verder over de voordelen van nieuwbouw.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

De woningen die gebouwd worden, worden niet specifiek als starterswoning in de markt gezet. Er zijn wel meerdere appartementen met een aantrekkelijke prijs, waardoor deze onder de Nationale Hypotheekgarantie kunnen vallen en interessant zijn voor starters op de woningmarkt.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen gebouwd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

In de overdekte en afgesloten parkeergarage op de eerste verdieping hebben de bewoners van fase 1 een eigen privé-parkeerplaats. De bewoners van fase 2 en 3 hebben een privé-parkeerplaats op het parkeerdek buiten.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Alle bewoners van het appartementencomplex hebben een eigen privé-parkeerplaats.

Is/blijft parkeren gratis?

In de parkeergarage of op het parkeerdek (openlucht) heb je je eigen parkeerplaats waarvoor niet betaald hoeft te worden. Bezoekers kunnen in de parkeergarage van het winkelcentrum tegen betaling parkeren en in de wijk is ook betaald en onbetaald parkeren mogelijk.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Er is een nieuwe winkelstraat: de Graaf Willem II-straat. Boven de winkels tussen de Graaf Willem II-straat, de Pompe van Meerdervoortstraat, het Marktplein en de Van de Kasteelestraat is het Hart van 's-Gravenzande gebouwd.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In het project Hart van 's-Gravenzande is geen speeltuin opgenomen.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Er is geen hondenuitlaatplaats in de buurt. Wel kun je natuurlijk in de directe omgeving je hond uitlaten, neem een plastic zakje mee en houd de hond aangelijnd.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Er worden in totaal 89 appartementen gebouwd in Hart van 's-Gravenzande.

Wanneer start de verkoop van het project?

In oktober 2015 is fase 1 van het het project in verkoop gegaan. In juni 2017 is fase 2 in verkoop gegaan. Eind 2017 is de laatste fase met 14 appartementen in verkoop gegaan. Inmiddels zijn alle appartementen verkocht. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De penthouses en appartementen hebben een balkon en-of ruim terras. De daktuinappartementen hebben een balkon en-of terras en een daktuin. De daktuinappartementen liggen op de 2e woonlaag. De privétuin grenst aan de daktuin met pergola’s, die op de daken van de winkels wordt aangelegd.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De woningen van Hart van 's-Gravenzande zijn voor dit project ontworpen en daardoor nog nergens anders in het echt te zien.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Ja, de woningen van fase 1 en 2 zijn inmiddels opgeleverd. De bouw van fase 3 is gestart. Lees meer over de oplevering op de pagina Planning.  

Zijn er al brochures beschikbaar?

Op de website vind je de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden. Alle appartementen zijn verkocht. 

Vragen over de woningen

Wie verkoopt de woningen?

De woningen in Hart van 's-Gravenzande zijn verkocht door BPD en makelaarskantoor Helm & Heus.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

De woningen in Hart van 's-Gravenzande zijn verkocht door BPD en makelaarskantoor Helm & Heus.

Is woning X nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Alle appartementen van Hart van 's-Gravenzande zijn verkocht. 

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Fase 3 is de laatste fase en is inmiddels verkocht. 

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Alle woningen zijn verkocht. Het is daarom niet mogelijk een bezichtiging te plannen. 

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie is online beschikbaar. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer (Boele & Van Eesteren). Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn inderdaad mogelijkheden geweest om de woning aan te passen naar eigen wens. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Alle woningen worden opgeleverd met een keuken.

Wie is de leverancier van de keuken?

Onze keukenspecialist KeukenVision helpt je graag bij het realiseren van je droomkeuken. En wil je een geheel andere keuken of opstelling? Ook daarin adviseert KeukenVision je graag.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja de woning wordt standaard opgeleverd met een badkamer.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Na een zorgvuldige selectie is onze keuze gevallen op Villeroy & Boch voor het sanitair van de badkamer. Tijdloze elegantie, innovatief design en buitengewone kwaliteit voor onder meer sanitair en tegels. Wil je iets anders, neem dan gerust contact op met de adviseur van de aannemer.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Ja, het is mogelijk om de woning helemaal casco te kopen.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Op onze website zijn alle plattegronden van de woningen en de overige verkoopdocumenten en de brochure te downloaden.

Welk energielabel heeft het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Als je een woning, waar je je voor hebt ingeschreven, krijgt toegewezen dan word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling. Aangezien de bouw reeds is gestart is het raadzaam om bij vragen over deze procedure contact op te nemen met de aankoopmakelaar.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2018 € 265.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 265.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 280.900 (106% van de marktwaarde).

Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze site staat altijd vermeld als de prijs van een woning binnen deze prijsklasse valt.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

De bouw van Hart van 's-Gravenzande fase 1 en 2 is gereed. De bouw van fase 3 is gestart. De planning is om de 14 woningen aan het einde van 2018 op te leveren.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

De overlast voor omwonenden zal tot een minimum beperkt worden. Echter is het niet mogelijk om geheel zonder overlast te werk te gaan. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Als aan alle opschortende voorwaarden voldaan is wordt het garantiecertificaat afgegeven.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van Ontwikkelingscombinatie Hart van 's-Gravenzande BV; je sluit ook de koopovereenkomst met Ontwikkelingscombinatie Hart van 's-Gravenzande BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De toewijzing heeft inmiddels plaatsgevonden, want alle woningen zijn verkocht.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Inmiddels zijn alle appartementen verkocht.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Rob Kerdel

Rob Kerdel

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?